A borászat borstílusai

Könnyű vörösborok
Könnyű fehérborok
Testes vörösborok
Édes borok
Érlelt fehérborok
Rozék/Sillerek

Fischer Birtok

Hét vulkáni hegy között található a Fischer pincészet. Itt 80 hektáron különleges borokat termesztünk. 2002-ben kezdte meg a Fischer család az első 15 hektár beültetését. Már a kezdetektől fogva a kiváló minőségű borok előállításra fektettük a legnagyobb hangsúlyt, ezt pedig csak az alacsony hozamú szőlőtőkék garantálják. 

Ezért hektáronként 6500 szőlőtőkét ültettünk el, hogy a hozam szőlőtőkeként a megszokott hozam fele legyen, azaz kb. 1-1,5 kg. Ez kimondottan testes borokat eredményez. A vulkanikus vörös földdel kombinálva, itt olyan borokat lehet termelni, amelyek mineralitása magas, azaz magas ásványi anyag tartalommal bírnak.

Nálunk a technológia a legfontosabb. Akár a szőlőültetvényen akár a borospincében, csakis az optimális technológia segíti elő a minőség megőrzését a szőlőtő ültetésétől, a bor palackozásáig.
A talaj minősége mellett, leginkább az éghajlat befolyásolja a szőlő minőségét. A Balaton közelsége egy olyan mikroklímát biztosít számunkra, amely lehetővé teszi, hogy már augusztusban szüretelhessünk, mégpedig a kiváló minőségű szőlőt. A vulkanikus talajviszonyok kivételes, ásványokkal telített borokat eredményeznek, melyek sokáig elállnak.

Terület Terület
80 ha
Palackszám Éves palackszám
370000
Típus Borászat típusa
Family borászat
Információ ikon

Elérhetőségek

Fischer Birtok
Badacsonyi borvidék

Cím Cím

8284 Kisapáti, 043/14 HRSZ

Lássuk a térképen »
Cím Nyitvatartás

Bejelentkezés alapján!

Email Közösségi média

Kóstolható borstílusok

Könnyű vörösborok
Könnyű fehérborok
Testes vörösborok
Édes borok
Érlelt fehérborok
Rozék/Sillerek