A borászat borstílusai

Könnyű fehérborok
Érlelt fehérborok
Könnyű vörösborok
Testes vörösborok
Rozék/Sillerek
Édes borok
Pezsgők/Habzóborok
Terroir borok

Taschner Bor- és Pezsgőház

A Soproni borvidéken a szőlőművelés évezredes hagyománya napjainkig ér. A Taschner nagyszülők borkimérésétől a Schneebergre csodálatos panorámával tekintő borházig hosszú út vezetett.

1995-ben lettem közgazdász, és kezdtem el édesapám mellett dolgozni. Akkor a palackozás körüli teendőket láttam el, valamint a család régi, két évszázados pincéjében fogadtam a vendégeket. 1998 és 2000 között elvégeztem a Kertészeti Egyetem szőlész-borász szakmérnöki képzését, és azóta a mára 29 hektáros szőlőbirtokot igazgatom. Édesapámmal és a borászat csapatával közösen dolgozunk a szőlőben és a pincében, és emellett aktívan részt vállalunk a soproni közösségi bormarketing és a borturizmus szervezésében is.

Ahogy nőttek a szőlőterületeink, szükségünk lett egy nagyobb pincére, így 2004-ben felépítettük a mai Taschner Borházat, ahonnan rendkívüli panoráma nyílik a városra, a környező hegyekre, és jó időben még az osztrák Schneebergre is.

A Pihenőkereszt néven ismert, a város fölé magasodó domboldalon elhelyezkedő épületet a borászati technológiai folyamatoknak megfelelően alakítottuk ki úgy, hogy a pinceszinten helyezkedik el a feldolgozó, az érlelő- és tárolópince, a raktár és a palackozó, míg a földszinten kapott helyet a vinotéka és a borkóstoló helyiség. Így egy helyen folynak a szőlészeti és a borászati munkák, a vendégek részére pedig a pincészet teljes portfólióját, a borokat és a pezsgőket is be tudjuk mutatni.

Terület Terület
30 ha
Palackszám Éves palackszám
300000
Típus Borászat típusa
Family borászat
Információ ikon

Elérhetőségek

Soproni borvidék

Cím Cím

9400 Sopron, Balfi út 168.

Lássuk a térképen »
Cím Nyitvatartás

Hétfő - Péntek 9:00-17:00

Email Közösségi média
Info

Nyitvatartási időn kívül előzetes bejelentkezés szükséges!

Kóstolható borstílusok

Könnyű fehérborok
Érlelt fehérborok
Könnyű vörösborok
Testes vörösborok
Rozék/Sillerek
Édes borok
Pezsgők/Habzóborok
Terroir borok