A borászat borstílusai

Könnyű fehérborok
Érlelt fehérborok
Édes borok
Pezsgők/Habzóborok

Gonda Borászat

A Gonda borászat az erdőbényei Liget-tanya családi gazdaság részeként felépülő és fejlődő 3. generációs borászat. A 2014-es technológiai váltástól folyamatosan kísérletezünk a vad- és fajta élesztőkkel. Első kereskedelmi forgalomba hozott száraz, csendes boraink 2016-ban készültek, mustot és pezsgőt 2019-től palackozunk.
Építész- és építőmérnök házaspár vagyunk, két kisfiunkkal kiegészülve alkotjuk a borászatot széleskörű családi támogatás mellett. Egy hagyományos erdőbényei kőházban és Miskolcon, az avasi pincesoron is megtalálhatóak vagyunk. A fehér szőlőt a bodrogkeresztúri Lapis és az erdőbényei Lepény dűlőből szüreteljük.
Boraink az elmúlt időszak családi gyarapodásának lenyomatai. Az egyes évjárati jellemzők, a különböző borstílusok és technológiák megmutatása mellett: must, száraz furmint és hárslevelű, pezsgők, késői szüretelésű, édes furmint is megtalálható kínálatunkban.
A borászat-építészet-élővilág hármasa gondolkodásmódunkban és épületeinkben is megjelenik. A természet és az ember által teremtett világ kapcsolatának megfejtése folyamatos kutatás és kísérletezés a bennünk érlelődő és fejlődő szellemiség mellett.

Terület Terület
2 ha
Palackszám Éves palackszám
10000
Típus Borászat típusa
Family borászat
Információ ikon

Elérhetőségek

Gonda Borászat Miskolc
Bükki borvidék
Tokaji borvidék

Cím Cím

3530 Miskolc, Arnóti sor 139.

Lássuk a térképen »
Cím Nyitvatartás

Péntek - Vasárnap: 12:00 - 22:00

Info

Hétvégi nyitva tartás, hétközben előzetes bejelentkezés szükséges.  Borkorcsolya a kóstoló mellé, kávé, remek kilátás és rendezvények. Hideg-meleg étel előzetes egyeztetés alapján.

Gonda Borászat Erdőbénye
Bükki borvidék
Tokaji borvidék

Cím Cím

3932 Erdőbénye, Bethlen Gábor utca 62.

Lássuk a térképen »
Cím Nyitvatartás

Péntek - Vasárnap: 12:00-22:00

Info

Borkóstoló program csak előzetes bejelentkezés alapján.

Kóstolható borstílusok

Könnyű fehérborok
Érlelt fehérborok
Édes borok
Pezsgők/Habzóborok