A borászat borstílusai

Édes borok
Érlelt fehérborok
Rozék/Sillerek
Könnyű fehérborok
Pezsgők/Habzóborok
Terroir borok

Laposa Szőlőhegy Bisztró

Egy család, egy borászat, egy birtok és sok-sok gasztronómiai élmény a beach foodtól a modern bisztró konyháig. A Laposa Birtok mára Badacsony egyik legkedveltebb borászatává vált. Alapvetően tradicionális, helyi szőlőfajtákkal foglalkoznak, amelyek a vulkanikus eredetű tanúhegyek legjobb területein teremnek. A borok köré épültek a vendéglátóhelyek, ahol a kóstolók mellett izgalmas ízekkel és programokkal várnak minden Badacsonyba látogatót egész évben. 

Laposa Szőlőhegy Bisztró. Valami régi, valami ismerős, valami modern. Az ikonikus épületben és a lugasos teraszon, félúton a hegy csúcsa felé a domboldalban amióta az eszünket tudjuk, étterem van. A Laposa család ezen a helyen folytatja a klasszikus balatoni vendéglátás hagyományait, helyi alapanyagokra és régiós ízekre építő konyhával. A konyhatechnológia modern, a hozzáállás tradicionális: nem erőltetjük az újragondolást, helyette tisztességes klasszikus fogásokat kapsz, amik után az egész család megnyalja mind a tíz ujját.

A teraszról csodálatos panoráma nyílik a Balatonra, a szőlőlugas alatt jó elidőzni, a beltér pedig kedves és kényelmes. Az ételek mellé a Laposa Birtok izgalmas, vulkanikus tételeit ajánljuk. Térj be egy bőséges ebédre, vagy élvezd a panorámát pár tökéletes falattal és egy pohár borral a kezedben!

TerületTerület
30 ha
PalackszámÉves palackszám
500000
TípusBorászat típusa
Fancy borászat
YouTubeBorászat videó

Elérhetőségek

Laposa Szőlőhegy Bisztró
Badacsonyi borvidék

CímCím

8261 Badacsonytomaj, Kisfaludy Sándor u. 5.

Lássuk a térképen »
CímNyitvatartás

Hétfő-Vasárnap: 12:00-21:00

EmailKözösségi média

Kóstolható borstílusok

Édes borok
Érlelt fehérborok
Rozék/Sillerek
Könnyű fehérborok
Pezsgők/Habzóborok
Terroir borok