Haraszthy Pincészet

Fancy
Etyek-Budai borvidék
Terület

Terület 143 ha

Palackszám

Éves palackszám 300000

“A tradíció új ízei” – ez pincészetünk mottója, és ennek fényében álmodta meg az építész az etyeki Öreghegy lankáira a Haraszthy Pincészet épületegyüttesét.

Borászatunk tökéletes hely a bor és gasztronómia kedvelőinek. A borászatot 1996-ban az argentin származású, de Kaliforniában és Magyarországon is otthon levő Carlos Coelho alapította Etyeken, az Öreghegyen. A névadó Haraszthy Ágoston, a kaliforniai szőlőkultúra atyja, aki példát állított azzal, hogy a tradicionális értékeket sikeresen ötvözte a modern szemlélettel. Az elmúlt két évtized során, ezt az értékrendet szem előtt tartva készítjük karakteres borainkat az Etyek-Budai borvidéken a borász, Pázmányi Dániel vezetésével. A Haraszthy Pincészet nem csak a borról szól, hanem annál sokkal többről: kikapcsolódásról, változatos programokról, feledhetetlen élményekről. A Haraszthy Pincészet üzemeltetésébe tartozó étterem kiválóan tükrözi a tulajdonos multikulturális szellemiségét. A Matador étterem egyedülálló építészeti megoldásokkal rendelkezik, szezonális alapanyagokkal és magas minőségű konyhatechnológiát alkalmazva a brazil-portugál Corporate Chef, André Bicalho és a Matador séfje, Diego Bautista vezetésével készítjük maradandó élményt jelentő ételeinket.

YouTube Borászat videó

Elérhetőségek

Cím Cím

2091 Etyek, Öreghegy 3108 hrsz.

Cím Nyitvatartás

Borászat

Hétfő-Csütörtök: 10:00-16:00

Étterem

Péntek-Vasárnap: 12:00 - 21:30

Telefon Telefon

+36 20 997 1289

Info

5-7-9 tételes borkóstoló ajánlatok pincetúrával; fine-dining technológiákat is alkalmazó bisztró étterem - steakhouse

A borászat borstílusai

Könnyű fehérborok
Érlelt fehérborok
Könnyű vörösborok
Rozé/Siller
Pezsgők/Habzóborok
Terroir borok