A borászat borstílusai

Könnyű vörösborok
Rozék/Sillerek
Testes vörösborok
Érlelt fehérborok
Könnyű fehérborok

Pannonhalmi Főapátság

“50 hektáros szőlőterületünk páratlan lehetőséget kínál a borász számára. A négy különböző dűlőnk markáns különbséget mutat a talaj (meszes lösz, agyag, homokkő) jellemzőit illetően. A klimatikus adottságok, az igazodó művelésmód és az okszerű fajtahasználat egyedi alapanyagot biztosít a feldolgozáshoz. 

Gravitációra épülő borászati technológiánk lehetővé teszi a szőlő eredendően magas minőségének megőrzését. A felszereltség megbízható hátteret szolgáltat ahhoz a széles spektrumú borászati munkához, amely a friss, reduktív boroktól a hordós erjesztésű-érlelésű fehérekig, a finom szövetű vörösboroktól a nagytestű tételekig terjed. 

Szakmai célomnak elsősorban a meghatározó fehér fajták, a rajnai rizling és sauvignon blanc üde, gyümölcsös koncentráltságának elérését tekintem. Vörösboraink esetében a hangsúlyt a pinot noir sajátos jellegének bemutatására helyezem, felhasználva az eltérő termőhelyek, fajta klónok és technikák adta lehetőségeket. 

Hiszem, hogy az egyedülálló adottságok és a rendhagyó technológia összecsengése szépen bemutatható a borainkon keresztül, ezáltal tovább erősíthető a Pannonhalmi borvidék ezeréves hírneve…”

Liptai Zsolt borász

TerületTerület
50 ha
PalackszámÉves palackszám
400000
TípusBorászat típusa
Fancy borászat
ÉrtékelésÉrtékelés
4.9 / 5
Becsekkolt borkedvelőkBecsekkolt borkedvelők
11

Elérhetőségek

Pannonhalmi Főapátság
Pannonhalmi borvidék

CímCím

9090 Pannonhalma, Vár 1.

Lássuk a térképen »
CímNyitvatartás

Hétfő-Péntek 8:00-16:30

Szombat-Vasárnap 10:00-16:30

EmailKözösségi média

Kóstolható borstílusok

Könnyű vörösborok
Rozék/Sillerek
Testes vörösborok
Érlelt fehérborok
Könnyű fehérborok