A borászat borstílusai

Édes borok
Érlelt fehérborok
Könnyű fehérborok
Pezsgők/Habzóborok
Terroir borok

Trautsons Egyesület

A Trautsons Bor és Kultúráért Egyesület 2018-ban alakult Hercegkúton a helyi fiatalok által, a kulturális élet és a település borturizmusának fejlesztése érdekében. Céljaink között szerepel a minőségi borfogyasztás népszerűsítése különböző rendezvényeken, mely eseményeknek általában a két világörökségi pincesor: a Kőporosi-, illetve a Gombos-hegyi pincesor ad helyet. Szervezünk borkóstolókat és azokkal egybekötött túrákat is. Tagjaink javarészt elhivatott helyi borkészítő fiatalok, akik a szüleiktől tanult szőlőtermesztési és borkészítési ismereteket felhasználva, a modern kor igényeit kiszolgálva termelik a szőlőt és készítik borokat. Az egyesület létszáma jelenleg 18 fő, mely 13 pincét foglal magába.


 

TerületTerület
20.5 ha
PalackszámÉves palackszám
19000
TípusBorászat típusa
Indie borászat

Elérhetőségek

Trautsons Egyesület
Tokaji borvidék

CímCím

3958 Hercegkút, Petőfi Sándor utca 100.

Lássuk a térképen »
CímNyitvatartás

Előzetes egyeztetés alapján.

Bányai Családi Pince
Tokaji borvidék

CímCím

3958 Hercegkút, Kőporosi Pincesor

Lássuk a térképen »
CímNyitvatartás

Foglalás alapján

EmailKözösségi média

Götz Máté
Tokaji borvidék

CímCím

3958 Hercegkút, Gomboshegyi Pincesor

Lássuk a térképen »
CímNyitvatartás

Foglalás alapján

Hoffmann Ádám
Tokaji borvidék

CímCím

3958 Hercegkút, Kőporosi Pincesor

Lássuk a térképen »
CímNyitvatartás

Foglalás alapján

Hutka Zsolt
Tokaji borvidék

CímCím

3958 Hercegkút, Gomboshegyi Pincesor

Lássuk a térképen »
CímNyitvatartás

Foglalás alapján

Majoros Xavér
Tokaji borvidék

CímCím

3958 Hercegkút, Kőporosi Pincesor

Lássuk a térképen »
CímNyitvatartás

Foglalás alapján

Ringer Pince
Tokaji borvidék

CímCím

3958 Hercegkút, Kőporosi Pincesor

Lássuk a térképen »
CímNyitvatartás

Foglalás alapján

Stumpf Péter
Tokaji borvidék

CímCím

3958 Hercegkút, Kőporosi Pincesor

Lássuk a térképen »
CímNyitvatartás

Foglalás alapján.

EmailKözösségi média

Kóstolható borstílusok

Édes borok
Érlelt fehérborok
Könnyű fehérborok
Pezsgők/Habzóborok
Terroir borok