A borászat borstílusai

Testes vörösborok
Rozék/Sillerek
Édes borok
Könnyű vörösborok
Érlelt fehérborok
Könnyű fehérborok

Fischer Birtok

Hét vulkáni hegy között található a Fischer pincészet. Itt 80 hektáron különleges borokat termesztünk. 2002-ben kezdte meg a Fischer család az első 15 hektár beültetését. Már a kezdetektől fogva a kiváló minőségű borok előállításra fektettük a legnagyobb hangsúlyt, ezt pedig csak az alacsony hozamú szőlőtőkék garantálják. 

Ezért hektáronként 6500 szőlőtőkét ültettünk el, hogy a hozam szőlőtőkeként a megszokott hozam fele legyen, azaz kb. 1-1,5 kg. Ez kimondottan testes borokat eredményez. A vulkanikus vörös földdel kombinálva, itt olyan borokat lehet termelni, amelyek mineralitása magas, azaz magas ásványi anyag tartalommal bírnak.

Nálunk a technológia a legfontosabb. Akár a szőlőültetvényen akár a borospincében, csakis az optimális technológia segíti elő a minőség megőrzését a szőlőtő ültetésétől, a bor palackozásáig.
A talaj minősége mellett, leginkább az éghajlat befolyásolja a szőlő minőségét. A Balaton közelsége egy olyan mikroklímát biztosít számunkra, amely lehetővé teszi, hogy már augusztusban szüretelhessünk, mégpedig a kiváló minőségű szőlőt. A vulkanikus talajviszonyok kivételes, ásványokkal telített borokat eredményeznek, melyek sokáig elállnak.

TerületTerület
80 ha
PalackszámÉves palackszám
370000
TípusBorászat típusa
Family borászat

Elérhetőségek

Fischer Birtok
Badacsonyi borvidék

CímCím

8284 Kisapáti, 043/14 HRSZ

Lássuk a térképen »
CímNyitvatartás

Bejelentkezés alapján!

EmailKözösségi média

Kóstolható borstílusok

Testes vörösborok
Rozék/Sillerek
Édes borok
Könnyű vörösborok
Érlelt fehérborok
Könnyű fehérborok