A borászat borstílusai

Könnyű fehérborok
Érlelt fehérborok
Könnyű vörösborok
Testes vörösborok
Rozék/Sillerek
Pezsgők/Habzóborok

Pécsinger Szőlőbirtok

Mi kell a jó borhoz? Jó szőlő mondanánk. De nem. Mindenekelőtt a gondolat, a szándék, hiszen minden egy gondolattal kezdődik. Kell hozzá szeretet, hogy az ember beletegye a lelkét; az erő, ami a kitartást adja a munkához; a remény és a hit, hogy minden évben újra teremtsen és az összetartás, mert egyedül nem megy.
A Pécsinger Szőlőbirtok nem ettől különleges. Hanem adott hozzá egy jó adag bátorság, már-már merészség, ami a tájat uraló feldolgozó épület látványából is jól látszik. Nem véletlen jelmondatuk: „Különlegesből felejthetetlent”. Idősebb Pécsinger János alapító teremtő munkáját a hagyomány tisztelete, a család szeretete és a föld iránti alázata vezeti a mai napig, melyet fia, ifjabbik Pécsinger János lendületes és innovatív szemlélete sző át. Húsz év alatt a borvidék meghatározó borászatát építette fel a család, melynek 80 hektár szőlő adja az alapját. 
De nem dőltek hátra nyugodtan, az új és szokatlan lehetőségek keresése, más távlatokat nyitott meg: jelenleg 8 egységből álló saját üzlethálózattal rendelkeznek, melynek bővítése folyamatosan napirenden van a fejekben és az íróasztalon, valamint évente megrendezésre kerül általuk a Borlemente, a környék legszínvonalasabb borkóstolója. 

TerületTerület
70 ha
PalackszámÉves palackszám
32000
TípusBorászat típusa
Family borászat

Elérhetőségek

Pannonhalmi borvidék

CímCím

9081 Győrújbarát, Szőlődomb utca 1.

Lássuk a térképen »
CímNyitvatartás

Előzetes bejelentkezés alapján!

EmailKözösségi média

Kóstolható borstílusok

Könnyű fehérborok
Érlelt fehérborok
Könnyű vörösborok
Testes vörösborok
Rozék/Sillerek
Pezsgők/Habzóborok