A borászat borstílusai

Könnyű fehérborok
Érlelt fehérborok
Édes borok
Pezsgők/Habzóborok
Terroir borok

Árvay Családi Pincészet

Árvay János festői szépségű kis sváb községben született, Rátkán, ahol minden családnak volt kisebb-nagyobb szőlőterülete. Első, 450 tőkényi szőlőjét nászajándékba kapta apósától. Borász pályafutását az Állami Borkombinátnál kezdte, majd a Disznókő Pincészet főborászaként folytatta. 2000-től magyar-amerikai üzlettársával Tokajban tevékenykedett. 2009-ben visszatért Rátkára, és a családjával együtt működteti pincészetét. Az évek során a kis ajándék parcella 17 hektáros birtokká növekedett, főként az Istenhegy és a Padihegy dűlőkben, illetve a Meggyesben, a Középhegyen, illetve a Mádhoz tartozó Köves-Úrágyán. Filozófiája, hogy a borkészítés a szőlőterületen, az egészséges gyümölccsel kezdődik. Hobbija a munkája, illetve a csodálatos vulkáni kövek gyűjtése a szőlőterületen, amelyek nemcsak szépek, de ásványosságot, egyediséget, izgalmat „csempésznek” a borokba. Felesége, Kata a vendéglátásért felelős, fia, Szabolcs és lánya, Angelika igyekszik minden folyamatból kivenni a részét (pince, szőlő, marketing, kereskedelem). A család feje, János a főborász, de már a piacra került több tétel, amelyet Angelika és Szabolcs készített. 

TerületTerület
17 ha
PalackszámÉves palackszám
25000
TípusBorászat típusa
Family borászat

Elérhetőségek

Tokaji borvidék

CímCím

3908 Rátka, Széchenyi tér 13.

Lássuk a térképen »
CímNyitvatartás

Előzetes bejelentkezés szükséges.

Kóstolható borstílusok

Könnyű fehérborok
Érlelt fehérborok
Édes borok
Pezsgők/Habzóborok
Terroir borok